Verduurzamen in de voetbalwereld en social media marketing

Een belangrijke ontwikkeling van de laatste jaren in de voetbalwereld is verduurzamen en nieuwe manieren van social media marketing door middel van het platform Instagram. Vele voetbalclubs die nieuwe stadions bouwen denken steeds vaker aan het milieu en het verduurzamen van een voetbalstadion.

Een voorbeeld van een nieuw en duurzaam stadion is het nieuwe stadion van SC Cambuur. De belangrijkste verandering betreft het dak van het stadion, dat geen doorlopende structuur wordt die boven het veld uittorent. Elk van de vier stands krijgt een aparte overkapping en de hoeken ertussen blijven onbebouwd.

Papier en marketingmateriaal in stadions

Zoals hierboven al even kort besproken werken voetbalclubs tegenwoordig ook steeds vaker met gerecycled- en vanuit duurzame producten geproduceerd papier of in de restaurants waar ze wegwerpbestek bedrukken. Het olifantenpoep papier is hier een mooi voorbeeld van. Dit papier wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van de uitwerpselen van olifanten. Natuurlijk een mooi alternatief voor het gewone papier en tevens ook papier met een mooi verhaal. 

“Op zoek naar een originele manier om klanten op de hoogte te stellen van wat jij doet om zo duurzaam mogelijk te beleggen? Een optie die steeds populairder wordt voor het delen van informatie is de Z-fold card. Dit product herken je wellicht van de skivakantie of uit de dierentuin als plattegrond, maar wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet als medium om informatie te delen”

Textiel voor clubs

Shirtjes voor een voetbalevenement, handdoeken voor in de spelerskamers en canvas tassen als goodiebag voor fans. Tegenwoordig wordt er steeds meer en meer textiel bedrukt omdat dit een leuk aandenken is aan bijvoorbeeld evenementen. De impact hiervan op het milieu is enorm waardoor steeds meer bedrijven besluiten om over te gaan op gerecycled textiel. Zo kan je tegenwoordig polo’s, t-shirts, hoodies etc gemaakt van gerecycled textiel laten bedrukken. Maar ook tassen die zijn geproduceerd uit gerecycled materiaal. 

Biologisch afbreekbaar

Per juli 2023 is het produceren van plastic wegwerpartikelen in Nederland verboden, en dat is maar goed ook. Voor wie ooit wel eens op een festivalterrein is geweest de dag na het feest weet wat voor enorme bergen plastic wegwerpartikelen opgeruimd moeten worden. Al deze bergen plastic vergaan noot mits ze gerecycled worden en dus van zeer negatieve impact op ons milieu. Een ontwikkeling die wij daarom ontzettend toejuichen is dat steeds meer producten worden geproduceerd van biologisch afbreekbare materialen. Deze producten zullen in de loop van tijd, in tegenstelling tot plastic, op natuurlijke wijze worden afgebroken door de natuur. Zo kan je bijvoorbeeld al kartonnen bekertjes bestellen en bedrukken die biologisch afbreekbaar zijn. Maar heb je tegenwoordig ook biologisch afbreekbaar papier waar bloemzaadjes in verwerkt zijn. Dit papier kun je na gebruik planten in de grond waar vervolgens bloemen uitgroeien. 

Bvbnieuws.nl

Bezoek Bvbnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Borussia Dortmund van Dortmund. Blijf op de hoogte van de laatste Borussia Dortmund transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Borussia Dortmund wedstrijden.

Bvbnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Bvbnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Bvbnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Bvbnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.